Friendship Quotes

Saturday, May 21, 2011

Bunga Rose Gubahan Penuh

Bunga Rose Gubahan Penuh ini sesuai untuk meja bulat.

RM40.00 bergantung pada jenis bunga dan pilihan pasu

Pandangan dari atas

Bunga Petite

Bunga Petite ini sesuai dijadikan gift pada seseorang

RM16.00 sahaja

Pandangan dari atas

Sangat simple tapi comel

Bunga Gantung Hiasan Dinding

Bunga Gantung Hiasan Dinding
RM23.00

Boleh ditempah bersama reben atau tanpa reben


Sesuai juga untuk hiasan bilik pengantin
jika kena dengan warna dan temanya




Persiapan Dewan MPPB 2011/2012

Persiapan Dewan yang separuh siap


Bunga-bungaan untuk hiasan depan pentas

Thursday, May 19, 2011

Answering Technique - Batu 5,Sik

Date : 14/05/2011
Day : Saturday
Time : 9.30a.m til 11.30a.m
Venue : Batu 5,Sik
Being introduced by Puan Adriana
Be extra careful
Advice and more advice on how to tackle the questions
Techniques and skills
Trying to solve the problem given
A token of appreciation from the school

Wednesday, May 18, 2011

Review of Research in Education

Current Issue Cover
Review of Research in Education


The Review of Research in Education provides an annual overview and descriptive analysis of selected topics of relevant research literature through critical and synthesizing essays. RRE promotes discussion and controversy about research problems, in addition to pulling together and summarizing the work in a field.

Tuesday, May 17, 2011

A white tall flower arrangement




A tall flower arrangement which suits all ocassions especially for wedding receptions.It will be more enhanced when placed in front of brighter wall instead of pastel colour painted one as the flowers used are pure white.Although a relatively inexpensive flowers, gladiolus are a tall and lovely flowers that can grace your room in almost every color imaginable.

Simple but nice

School Of Australia and International Floral Design School




This is not my own arrangement but a copyright version from floral-art.com.Love to see the simplicity applied in the arrangement and Insyaallah will create one with more or less the same pattern for the coming orders.

What say you........?


When your people say this to you,
what do you do?

Your personal magnetism is powerful at the moment -- don't be surprised if you're forced to spend extra time with new folks. Sure, it may cut in to your personal life, but you'll be glad you did it when you see how much of an impact these fresh faces make on your career.

Stride into work with a confident step, a powerful handshake and a can-do attitude. You'll be on top of things while everyone else is still dragging their feet or going out for another cup of coffee. A productive approach will get you far at the moment.

A personal Motivation indeed.

Tukar Tayar Kereta

Tarikh : 13/05/2011(Jumaat)
Jam :6.00 -7.30p.m

My little one

Oleh kerana 2 hari lepas,tayar belakang sebelah kanan dah keluar angin dan terpaksa digantikan ,maka bergerakla Proton Wiraku ke kedai mekanik ari ini. Thank you to Tuan Ishak Latifi for changing the tire.

Si Mat Bangla ni suka bila gambarnya disnap
Dah keluarkan dah tayarnya
Cerita aja kat situkang tukar tayar tu,dia pun mula lah memproses. Maka ini lah prosesnya dan aku yang penyebuk ni pun sama la naiknya menyebuk, menengok dan menanyakan setiap proses yang dibuat tu......Nak belajar sebenarnya.......

Proses mengeluarkan tayar dari kerangkanya
(I dont know the term used)

Dah keluar dah

Ini namanya process balancing

Check and kikis yang extra tu

Buat semula balancingnya
Fixing the tire

Aliment process

Aliment process

Done
So that's it. While waiting, I learnt a lot about the process which I Have never gave a damn before this.Padan muka,sekarang kena buat sendiri he he.....tak pe......I like it cos I finally learnt new things in my life.Might not be something interesting or others might say "what the heck..." but for me if it is something out of my knowledge, I gain a new experience. And That is LIFE....



Sunday, May 15, 2011

Happy Teacher's Day

Kursus Profesionalisme & Team Building Part 5

Tarikh : 12/05/2011 (Khamis)
Tempat : Segantang Garam,Merbok
Jam : 8.00a.m – 2.00p.m
Program :
Kursus Profesionalisme Dan Team Building Pensyarah KMTK

Entry ni pulak sesi photography selepas sesi mengemas semua yang dah berselerak tarak......so it's time to relax and have fun with friends. Macam-macam experience ada.
Well.....we had fun!

Antara geng-geng yang dah bertungkus lumus memasak dan mengemas,of course!

They all ni dah pasang tali pancing awal-awal lagi

First capture of the day -Starfish
ahaks!

First time pegang starfish
No bad.....!

Besao beno ikannye Nizam......

Masterjie and Ustaz Ku lepak sebentar sementara menunggu hasil tangkapan yang lebih gah!

Ammar punya big catch!
Udang Mentadak Mentaduk

Kitaorang tompang pegang je......

Ini sesi ngajor Ustaz Kumunir menyiang ikan tangkapannya
Boleh la tu.....

Around 3pm ramai dah mengundurkan diri,so tinggallah saya dan kak Rodiah bersama the guys. Lepak sekejap,nengok hasil tangkapan diaorang yang wierd (pelik-pelik la tu).....starfishla,udang mentadak mentaduk la......both of us pun made our move. Itu pun selepas pastikan sedara-sedara kami tu dibekalkan dengan ration yang cukup untuk makan malam and breakfast esok pagi.Maka tinggal la : Masterjie Zahran, Ustaz Kumunir, Ammar, Nizam,Hadi,Tn Haji Jasni,Hilmy,En Zamri,Nazrul Amir dan Haizad.

Happy fishing,guys!

Kursus Profesionalisme & Team Building Part 4

Tarikh : 12/05/2011 (Khamis)
Tempat : Segantang Garam,Merbok
Jam : 8.00a.m – 2.00p.m
Program :
Kursus Profesionalisme Dan Team Building Pensyarah KMTK

 Entry ini adalah untuk sesi makan-makan aje.....
Enjoy the view............
First row of lecturers

Ingat tak ?
Ratio 1 : 2 ?

Enjoying the simple meal after the course

Somebody requested for soy sauce he he

Bersila kan lebih sedap......

Makan ala ala adik beradik, camni la......

The ladies enjoying their meals

Look here ,ladies!
Sweet......!

Another shot,ladies!

Specially reserved untuk yang tak boleh bersila kat atas lantai

Datuk-Datuk VIP