Friendship Quotes

Tuesday, May 17, 2011

Tukar Tayar Kereta

Tarikh : 13/05/2011(Jumaat)
Jam :6.00 -7.30p.m

My little one

Oleh kerana 2 hari lepas,tayar belakang sebelah kanan dah keluar angin dan terpaksa digantikan ,maka bergerakla Proton Wiraku ke kedai mekanik ari ini. Thank you to Tuan Ishak Latifi for changing the tire.

Si Mat Bangla ni suka bila gambarnya disnap
Dah keluarkan dah tayarnya
Cerita aja kat situkang tukar tayar tu,dia pun mula lah memproses. Maka ini lah prosesnya dan aku yang penyebuk ni pun sama la naiknya menyebuk, menengok dan menanyakan setiap proses yang dibuat tu......Nak belajar sebenarnya.......

Proses mengeluarkan tayar dari kerangkanya
(I dont know the term used)

Dah keluar dah

Ini namanya process balancing

Check and kikis yang extra tu

Buat semula balancingnya
Fixing the tire

Aliment process

Aliment process

Done
So that's it. While waiting, I learnt a lot about the process which I Have never gave a damn before this.Padan muka,sekarang kena buat sendiri he he.....tak pe......I like it cos I finally learnt new things in my life.Might not be something interesting or others might say "what the heck..." but for me if it is something out of my knowledge, I gain a new experience. And That is LIFE....



Post a Comment