Monday, August 28, 2017

Resepi Pandan Sponge Cake


Bahan-bahan:
125 gram tepung gandum
125 gram gula kastor
5 biji telur
1 sudu besar baking powder
1 sudu besar ovelet
70 gram butter (cairkan)
40 ml air@air pandan
1 sudu kecik esen vanilla@esen pandan
1 sudu kecik pewarna hijau (utk pandan..plain tak perlu)

Cara-caranya:
1.Panaskan oven 180-200°C
2. Putar semua bahan kecuali pewarna dan butter cair sehingga gebu
3. Tambah butter cair dan pewarna dalam adunan menggunakan kaedah kaupbalik.
4. Curah semua adunan dlm loyang yg dah digris dan dialas dengan baking paper.
5.Bakar lebihkurang 40-45 minit.
6.Sejukkan dan boleh lah dipotong.

No comments:

Short Video Review - TAK PERNAH SUKA MAK

                                        https://youtu.be/8rFwwZremg4                                                           TAK PERNAH SU...