Friends

Monday, May 29, 2017

1st Ramadan

Salam 1 Ramadan everyone....hari ini masak untuk pergi berbuka di rumah my dad....menunya simple saja....sambal ikan,serunding ayam,ikan goreng serta ayam satey kicap.Dessertnya ala-ala mat saleh sikit hari ni....brownies.Tak sempat nak snap pic sebab kalut sikit menghantar kek Red Velvet yang ditempah oleh Puan Nur Anaty dari Taman Ria.Yang ada...gambar kek aje...okay lah tu kan.
Happy iftar everyone
.

3rd Ramadan

Ramadan hari ke3,menu hari ini yang wajib ada adalah kanji sebab ini yang direquest oleh suami saban Ramadan.Hari ini kanji bersup ayam bersama asap pedas orang utara dicampur dengan timun dan kacang bendi.And of course sayur dan ulam-ulaman serta ayam goreng yang masih lagi diperap.....Untuk dessert,kita ada sagu berkrim....harap cukup manis dan cukup sedap.Kita sejukkan dulu.....
Have a happy and blessed iftar everyone.

2nd Ramadan

Salam Ramadan hari ke 2.
Hari ini Syukur Alhamdulillah dapat bersama family tersayang berbuka di Masnie Cottage.Bapa dan Umi datang bersama adik2 saya...Rustam dan Rusman,Shuhaila serta anak-anak.Menu hari ini,nasi ayam walaupun sebenarnya plan asal nak masak nasi daging bersama air asam cicah tapi disebabkan pakcik smart yang menjual daging kat pasar tu cuti hari ini..maka plan berubah dari nasi daging ke nasi ayam.
Siap saja menu yang dimasak,tepat jam 6.30 suami seperti biasa menghantar menu berbuka pada puteri kesayangannya yang sekarang ini bekerja secara part-time di sebuah butik baju untuk memenuhi masa lapang dalam semester breaknya. Yang pasti,bekalan bukan untuk seorang tapi untuk bertiga....
Enjoy your nasi ayam everyone!

My Little Darling