Friendship Quotes

Thursday, June 25, 2015

Mawar Merah

Hari ini 25hb June 2015 (8 Ramadan ) saya share sepohon mawar merah yang dihadiahkan oleh seorang sahabat yang juga boleh dianggap sebagai kakak. Alhamdulilah elok biaknya, semakin banyak kembang yang mekar dari hari ke hari. 
Dan pagi kelmarin.....keluar lagi sekuntum berwarna putih. Sayangnya susah pula nak dicapturekan ke dalam foto ni sebab terlindung sedikit. So pada hari ini semuanya ada 9 kembangan yang memekar.....semekar hati tuannya...Alhamdulilah.
Okay....dah nak masuk ke kelas untuk 2 jam lagi....selamat berpuasa untuk semua.
Have a nice day ahead.

Wednesday, June 24, 2015

Listen to the wind blowing.....



To listen well 
is
as powerful a means of communication
 and
 influence 
as to talk well.

Wise words



The difference between a smart man 
and 
a wise man 
is that a smart man 
knows what to say, 
a wise man knows 
whether or not to say it

Tuesday, June 23, 2015

Money Plants In The Pots


Ini koleksi Money Plant saya.....sesungguhnya saya suka sangat spesis ini kerana jika kena dengan tempat dan kuantiti air,baja dan cahaya mataharinya....pokok2 ini akan tumbuh dengan hijau dan dedaunannya nampak amat segar. Banyak yang saya tanam semula atas permintaan rakan2 dan ramai yang dah membawa pulang hasil cucukan money plant ini. Alhamdulilah.Ianya bole aje ditanam di dalam pasu menggunakan tanah atau di dalam air dan digunakan sebagai pokok hiasan di dalam rumah.

Japanese Roses




 These are Japanese Roses.......beautiful, tiny flowers that bloom when they get enough sunlight and water. It is very easy to plant and grow these species of plants,  may they come with only one layer or many layers.....still they remain beautiful under the sun light.


Cosy corner





Assallamualaikum dan selamat pagi sahabat semua.....hari ini hari ke 6 Ramadan...Alhamdulilah kita masih lagi diberi kesempatan untuk mengecapi nikmat Ramadan al-Mubarak bagi tahun ini.

Pagi ini saya ingin berkongsi salah satu Cosy Corner di Laman Masnie. Ini dah diubah-ubah sesuka hati sebab saya ni suka mengubah deco laman.....sekejap kat sini pasunya...sekejap kat sudut lain.....ikut dan je kata orang Kedah.As long as it is comfortable and relaxing....okay aje bagi saya. So enjoy your views ya.....

Saya ada sebut tentang garden bench dalam post saya yang terdahulu.....ha ini lah dia. Sebenarnya garden bench ini berwarna chrome tapi saya tak berkenan so saya catkan jadi putih. Baru puas hati sebab match dengan konsep laman yang konon-kononnya English Deco hihihi.....bole je la kan.

Okay...stop dulu...nanti kalau senang saya post lagi...Insyaallah

Monday, June 22, 2015

Sedikit paparan tepi


Satu perkongsian untuk peminat2 laman yang simple.....ini lah syurga dunia saya dimana saya banyak menghabiskan masa terluang tak kira siang atau malam apabila balik dari kerja atau bercuti kemana-mana.

Deko Laman Masni


Selamat pagi semua.....
Kini saya akan kembali dengan lebih banyak posts dan sharing tentang salah satu hobi saya selama ini iaitu bergarden.

Garden saya ini saya namakan Laman Masnie kerana Masnie adalah gabungan antara nama saya dan nama suami tersayang.   Saya sukakan English Country Deco...makanya konsep laman kecil ini lebih berlandaskan English Style....bukan keterlaluan hiasannya cuma saya banyakkan penggunaan pagar2 putih,batu2 kecil yang juga berwarna putih serta pasu2 berwarna putih.


Hiasan tambahan yang mesti ada adalah garden bench. Asalnya berwarna chrome tapi saya minta dicatkan ke warna putih untuk disesuaikan dengan konsep laman kecil ini.Sedikit bird cages juga saya gantungkan sebagai penyeri lama.


OK.... cukup dulu sampai disini...jumpa lagi bila ada kesempatan saya berkongsi...Insyaallah.Selamat berpuasa.

Mini Roses


My first post from Laman Masnie 
 My mini roses.
These roses are bright red in colour 
and 
soooo cute.
Love watching them bloom one after another.......
They really brighten up my little garden indeed.
Thank you Kak Baha for nicely 
and 
sincerely given the baby plant to me 
a few months ago.



Assallamualaikum and good morning viewers.....
It has been months since I last updated my blog....so many reasons...so many excuses....so just let them be..... (I mean, the reasons and excuses....we created them,right?).
For the upcoming posts......there will be more on gardens....flowers.....plants......greens and so on.........just bear with me ya.
I will introduce you guys to Deko Laman Masnie in a short while.
Chao!
Have a nice day ahead....