Friendship Quotes

Saturday, October 7, 2017

Extended Essay using Colour-Coded Method

Assallamualaikum to all my dearest students and viewers out there.
Yesterday was the colour-coded day....so how did you feel about it? From the outline I have briefed earlier, I asked you to detect the sub-points in the sample essays given. Has the instructions or teaching shared earlier become clearer to you when you were given the sample essays as guidance before you do your real writing?
 
Since all of you were so happy when I asked you to share with me and the viewers out there regarding our two projects via Google Drive, I am inviting you to do the same here for this new entry of mine. I am so very sorry, as I have only managed to get these few photos from our good-looking friends , but if you can send me more, I will be happy to update in my other entries, of course.
 
So, I am expecting more feedbacks and comments down here .........
 
 

Wednesday, October 4, 2017

Mind-mapping via GD

Assallamualaikum and wishing a very happy morning to everyone!

It's mind-maps again and this time we are going to discuss the advantages and the disadvantages of creating mind-maps online and sharing them together with friends in our own groups as well as to the viewers in public.

Come everyone...let us share so that you yourselves can contribute to the success of the 21st Century Learning and to the nation globally.

I will be waiting for your feedback and happily reading them later.
See you!!

Scaffolding,Collaborating and Peer-Reviewing

Assallamualaikum and a very good morning boys and girls.
Alhamdulillah,we have finally completed our Academic Writing task using Google Drive application. Congratulations everyone!! Frankly speaking,I am very happy with your performance as each and everyone of you have shown your fullest commitment and shared your highest contribution in making your Academic Writing project a success.

You have gone through 8 weeks together in order to complete this major task in writing skill.You must have treasured many great experience and happy moments working together and of course,at the same time you faced many problems and challenges.

I am very delighted to invite all of you to share all your experiences, give comments and feedback ,be it positive or negative so that I can improve the process of carrying out this Academic Writing via GD with your juniors in the coming years.

Your sincere feedback and comments are highly appreciated and valued.
Thank you so much and I am truly happy and excited to be able to guide all of you throughout the process.

Have fun sharing the knowledge.

The Collaborating and Peer-Reviewing Process
Everyone helped each other ,working in a group online

Even the lecturer can do the scaffolding at the same time

Thursday, September 21, 2017

Work Journal September 20th

Work Journal September 20th:
Attending another inspiring sharing session on Moodle for T&L. I am all out for technologies...no worries! Sometimes I may look as if I do not care,but actually I do.
Just wait and see for the coming outbreak.
Tqvm Kak Rodiah Dali for the nice pictures.
Tqvm Mohamad Firdaus Harun for the output session.

Self Journal September 21st

Self Journal September 21st:
Kembali mencatat journal diwaktu hujan yang simbahannya manja2 ni......Hari ini tepat jam 4.05 petang saya sudah bersiap untuk pulang sebab risau bila tengok keadaan cuaca sepanjang hari ini....hujan sekejap ganas ,sekejap manja...tapi yang pastinya tidak berhenti langsung. Saya risau jalan pulang dinaiki air seperti yang selalu berlaku maka personal computer (pc) saya hari ini tidak bekerja lebih masa. Lega agaknya kan? Kalau tidak memang kena latu (kata orang Kedah sampai 5.30 petang selalunya.Bila saya text suami beritahu dah nak balik....spontaneous responsenya ialah..."balik awal?". "Ye.....awal hehe..." jawab saya kembali.

Syukur Alhamdulillah perjalanan pulang saya ,Allah lapangkan dan permudahkan. Tiada limpahan air yang serious membanjiri jalanraya...cuma bahagian tepi jalanraya saja yang bertakung airnya dan tidak mengganggu pengguna jalanraya sepanjang jalan.
Mungkin rezeki alam sempena menyambut 1 Muharam ini barangkali.Sejuk sedikit bumi yang panas dek pelbagai cerita dan peristiwa akhir2 ini.Salam Maal Hijrah buat semua viewers dan followers.Semoga langkahan hari ini akan menjadikan kita sehari lebih dewasa-Insyaallah.
Saya dengan rendah hati memohon kemaafan pada semua viewers dan followers FB dan blog saya jika sepanjang catatan journal saya ini ada kata2 dan frasa2 ayat santai saya  yang menyentuhi perasaan dan membuatkan hati anda tersinggung. Sesungguhnya niat saya hanyalah untuk berkongsi ilmu senipis kulit bawang  dan pengalaman sebagai pendidik juga bonda kepada anak2 permata hati saya yang berempat serta anak2 pelajar saya selama ini.Barakallah untuk rakan2 yang selalu menyokong dan memberi motivasi untuk saya teruskan SJ dan WJ saya ini.
Salam Maal Hijrah 1439.
KMK

Tuesday, September 19, 2017

Cheeky and joyful kiddos

Congratulations......for being the first group to complete the Speaking Quiz.
A bunch of cheeky and joyful kiddos!

Work Journal Seotember 18th

Work Journal September 18th:
Tugas Hakiki dan Petai Jeruk!!
Syukur Alhamdulillah target untuk menyelesaikan tugasan yang disenaraikan hari ini hampir mencapai sasaran.Yang selebihnya kita sambung di rumah malam nanti kerana jam sudah menunjukkan pukul 5.35 petang.Masa untuk pulang kerana perlu jemput si bongsu di sekolah nanti. Lapang dada bila kerja hakiki personal boleh dikongsi bersama rakan2 yang lain.Mungkin dapat mempermudahkan urusan kerja hakiki kami bersama-Insyaallah.

Turun saja dari jabatan dan selesai punch-out,saya berjalan menuju ke kenderaan,tiba-tiba datang seorang staf kolej memberi salam dan terus bertanya :
Staf : Assallamualaikum kak mas,nak balik dah ke?
Saya : Waalaikumslm....Ya A...(tak perlu saya sebutkan namanya kot ya).Nak gi ambik anak akak pula.
Staf : Kak Mas free tak Sabtu ni....nak jemput makan kenduri kat rumah saya. 
Saya : Insyaallah A....rasanya tak ada plan lagi la setakat ni .....ada izin Allah akak pi nanti.Abang pun dah balik dah.
Staf : Alhamdulillah...mai tau kak mas.Ajak abg joe sekali.Kalau tak tau jalan..call nanti saya pg ambik kat mana akak berhenti. Saya buat makan2 masak cara kg je kak....ada sup,gulai, petai jeruk ,daging cicah ayaq asam.... petai jeruk nanti saya simpan untuk akak.

Allahu....betapa sahabat yang bagaikan adik saya ini sangat2 menyantuni dan meraikan saya. Dan saya kira begitu jugalah peradapan beliau dengan rakan2 lain.Sopan dan santun bicaranya, bercerita tentang kendurinya nanti serta pengharapannya agar saya dan suami dapat hadir. Insyaallah moga diberi rezeki kami meraikan kembali jemputan saudara kami ini. Nanti kak mas  tuntut petai jeruk ye!

Work Journal September 19th.

Work Journal September 19th:

Objektif PdP hari ini adalah untuk menyelesaikan Speaking Quiz bagi 3 kelas.Secara lebih terperincinya, 2 kumpulan bagi setiap kelas. Speaking Quiz ini adalah untuk Continuous Assessment Marks mereka.
Overall I can say that all of them need to practise more. There were a lot of weeknesses during their presentations and discussions. Some have good confidence level while some stumbled here and there searching for points to elaborate.
Something that make me happy are their dedication and hardwork in practising orally among themselves. As the saying goes PRACTICE MAKE PERFECT....these teenagers really put themselves in their daily routine so as to achieve their target. All the best everyone.

Alhamdulillah T&L objectives achieved!